Behandlingar

Välkommen!

Jag utför många olika typer av osteopi, nedan finns flera utav behandlingarna jag utför. Söker du en osteopat i Uppsala, Nacka eller på Lidingö är du välkommen att kontakta mig så berättar jag mer om mina behandlingar.

Kraniell Osteopati
Detta är den metod jag använder mest då den når ner på djupet in i det centrala nervsystemet.

Manipulation
Med denna metod justerar jag ryggledet och övriga leder. Jag arbetar med korta och snabba rörelser för att skicka impulser in i nervsystemet. Genom manipulation ökar man rörligheten och minskar smärta och spänning i muskulatur.

BLT och SCS
Metoden utförs genom att man placerar en led i ett optimalt balanserat läge. Detta för att få kringliggande ligament och muskulatur att självmant släppa sin spänning. Leden kan då gå tillbaka till normal funktion vilket gör att smärta släpper.

Visceral (inre organ) Osteopati
Denna metod motverkar störningar/ obalans mellan och i de inre organen. Man  arbetar direkt på de inre organen vilket ökar dess rörlighet samt minskar reflexaktiviteten från nerver i området minskar.
Tekniken används ofta för att motverka bland annat matsmältningsproblem, förstoppning, diarrè, inkontinens, menssmärtor, infertilitet och huvudvärk.

MET = Muscle Energy Technique
Man placerar en eller flera leder i specifika positioner och patienten själv får trycka emot. Denna teknik används för att få muskler att släppa höga spänningar eller stärka svaga muskler.

För ditt välbefinnande